Holiday vs School


Assalamualaikum and good evening . OME , haha nak jugakk , gasak lah kau . Ok , hari nie aku bukan nak cerita pasal English week ok ? Haha , takut korang salah faham pulak kan ? Ok , jom kita start .

Awak , awak , hari tu kan masa hari Selasa yang lepas , aku pergi rombongan sekolah . Mesti korang cakap , eleh setakat rombongan sekolah pergi mana je ? Mesti pergi melaka je . Haa , peduli lak aku ? Tapi aku tak pergi Melaka eh ? Dah selalu pergi , ( cewahh , berlagak ) gurau je ok ? Sekolah aku buat rombongan pergi KL . Tapi yang paling aku excited sebab pergi I-city , main-2 salji . Best tuh . Siapa yang dah pernah pergi diam-2 je lah . Kita tau awak kaya ;)

Sepanjang kat sana , takde langsung pengalaman yang tak best . Semua nya best-2 belaka . Yang penting dekat sana lah cerita aku berkembang . Cerita apa tu ? Belum masa nya lagi nak share kat sini . Kalau korang sabar , satu hari nanti mesti persoalan ni terjawab . Fuhh , suspens nie . Sabar ye ? :D

Ok berbalik kepada tajuk , alahamdulillah . Sepanjang dua hari trip tu , without my family alhamdulillah . Segalanya berjalan lancar . Barang yang aku bawak takde satu pun tertinggal . Bangun pagi pun senang je . Cuba kalau mak aku kejut , bukan main liat nak bangun . Hewhew , sory mak . Lepas ni bangun pagi

Kita nak cerita panjang sangat awak , tengok gambar je lah . K layan ~

Ni lah photographer kitorang masa kat sana . Comel ? Ouh , dah lama tau .
I-city 
Kami @ Geng Budak Jahat
Lihat baju kami :)
Game dalam snow walk @ I-city
Them <3
Kami @ Petrosains - KLCC
Tengok kartun 3D
Swimming pool @ MSU !
Credit to Nail
The twin <3 <3
Ok , finally . Puas tak ? Aku tahu tak puas , sebenarnya banyak lagi gambar nye . Tapi tak sanggup nak copy satu-2 gambar yang ade 200 and above tuh . Kalau nak tengok yang selebihnya , tengok KAT SINI dan SINI :)

School

Ok , habis cerita pasal holiday kan ? Sekarang cerita pasal sekolah . Hurm , masa mula-2 nak sekolah balik tu memang terseksa yang amat sebab kerja banyak tak siap . Tapi memikirkan ada lah seseorang yang bagi semangat kat aku . Aku kuat kan lah juga diri ni . Haih , lain macam je . Siapa tu ? Still wondering right ? Nanti lah , belum masa lagi nak cerita kat korang semua . Just wait and see ya ? Chill 

Awak , awak . Kita nak cerita ni . Sepatutnya hari pertama sekolah lah yang cikgu-2 perlu buat spotcheck kan ? Tapi awak tau tak ? Hari selasa lah diorang sibuk nak buat spotcheck segala . Dah la macam-2 barang terlarang yang kitorang bawak . Nasib baik sempat cover , ouh shittt >_<

Taapiii kan ?? Yang paling aku bengang , bila cikgu-2 tahan kitorang yang tak pakai seluar yang ada lencana sekolah . Lagi lah shit kan ? Kalau denda biasa-2 aku tak herann . Tapi masalah nye boleh pulak denda lari padang 10 pusingan . What ? 10 pusingan ? Fuhhh , 3 pusingan je dah nak putus urat aku , lagi lah 10 . Gilaa lah , baik punya pasal , buat lah jugak . Last-2 masing-2 cilok , tak cukup 10 pusingan pun . Cikgu perasan pulak tu , bulatan makan lama makin kecik . Haish , kau ingat tak penat ke Oyah ?

Disebabkan insiden tu , serik terus aku nak pakai seluar selain seluar sekolah . Takpe , watlek . Dan sebab tu jugak ke hulu ke hilir cari orang alter seluar besaa tuh . Nasib baik mak Isma ade . Sayang mama :0

#Kepada blogger-2 , minta maaf kalau blog ni tak selalu update . Sebab nak PMR , aku pun tak cukup masa nak update segala . Thankyou <3

Thanks baca entry aku . Like kalau suka :)

2 comments:

  1. Seronoknya I-city. hehe, kalau p dgn kengkawan, seronok dia lain mcm. best =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/my-birthday-on-this-year.html

    ReplyDelete